duminică, 13 aprilie 2014

Tarta cu visine- reteta de post

Ca sa nu stau degeaba pe langa doua banane mai mult decat coapte, zic sa le folosesc eficient intr-un aluat de ceva...Asa ca le-am integrat in reteta de tarta cu visine, de post .


In timp ce visinele se scurg de zeama (pentru ca au fost congelate), pregatesc forma de copt (o forma rotunda cu pereti detasabili, diametru 26 cm.), unsa si tapetata bine cu faina si ingredientele pentru aluatul de tarta:


1 cana zahar pudra
cele doua banane extracoapte
175 ml ulei
375 ml apa (minerala de preferat dar nu obligatoriu)
1 lingurita plina praf de copt amestecat cu
3 cani faina
vanilie, coaja rasa de lamaie sau portocala


Se amesteca bine pana la omogenizare si se rastoarna binisor in forma pregatita anterior apoi, se garniseste cu visinele scurse, nu excesiv ca e buna si putina zeama, dar putina...


Asa gatita frumos, tarta trece la cuptor pentru 25-35 minute la 180 de grade.
Asta, chiar trebuie sa se raceasca pentru a putea fi taiata. Asa ca ne inarmam cu rabdare si degustam placinta cu mere pana se raceste.


Reteta este fara banane, eu le-am pus asa de incercare, pentru cine nu agreeaza gustul bananelor in prajituri nu e nici o problema sa nu le foloseasca.


Acum, ca deserturile s-au rezolvat o sa ma gandesc la ceva retete de mancaruri, saptamana aceasta de post, bineinteles. O sa vina si randul pregatirilor de Pasti dar, pana atunci sa avem o saptamana curata si binecuvantata.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu